Zie hieronder meer informatie over de tekenlessen en schilderlessen.
De cursussen zijn meertalig (Nederlands, Engels, Spaans) en geschikt voor beginners en gevorderden.
Wanneer?
Je krijgt wekelijks les.
De cursus duurt van september 2020 t/m december 2020. Je kunt ook tussentijds instappen.
Waar?
In mijn atelier: Duinstraat 55 te Scheveningen.
Kosten: € 270,00 (12 lessen) (incl. BTW, incl. model, excl. materialen)
Deelbetalingen is mogelijk. Inhalen van lessen is mogelijk.

Heb je vragen, bel gerust: 06-27898963. Of kom eens langs in mijn atelier.

MODELTEKENEN (beginners en gevorderden)
maandag 10:00 – 12:15 uur en zondag 12:00 – 14:15 uur

Wat ga je leren?
We werken naar levend model, op grote vellen papier, meestal met houtskool. Met olieverf kan ook, dan maken me schetsen in olieverf op doek. Doorgaans beginnen we met korte, snelle schetsen,om in te komen. Om daarna aan een langere stand te werken.
Om tot een goede opbouw van een menselijk figuur te komen leer je door goed te meten verhoudingen te zien. Je leert om verbanden en ritme te zien. Daarnaast leer je alle principes van het tekenen. Dit geeft je overzicht en een stevig fundament.
Je leert je het vak eigen maken en werkt toe naar een eigen stijl.
Rubins tekent tijdens de lessen zelf ook mee en geeft continue demonstraties. Ook zal hij schetsen in olieverf maken.
Voor wie?
Wil je in korte tijd veel leren en genieten om vrij en met vertrouwen te kunnen tekenen, dan is deze cursus iets voor jou. Echt, er zal een wereld voor je open gaan! Voor zowel beginners als gevorderden
Waar?
Je krijgt les in het atelier van de klassiek geschoolde kunstenaar Rubins J. Spaans. Een romantische tekenaar en kunstschilder met liefde voor de tradities van de figuratieve kunst.

PORTRET EN GEKLEED MODEL SCHILDEREN
Dinsdag van 10:00 tot 12:15 uur

Schilderen naar levend model. De cursus is geschikt voor iedereen, beginners en gevorderden.
Ligt jouw hart bij de schone kunsten en bij de grote tradities van het tekenen en schilderen? Dan is deze cursus wellicht iets voor jou. In deze boeiende lessen neemt Rubins je mee op een reis door de kunstgeschiedenis en leert je alle kneepjes van het vak. Je maakt kennis met het klassiek, impressionistisch en expressionistisch schilderen. Waarbij alle technische en esthetische aspecten worden behandeld, van de structuur en anatomie, tot het bereiken van gelijkenis en het creëren van expressie. Je leert werken met houtskool, zelfgemaakte inkten en meerdere verfsoorten (ook zelf gemaakte).

Wil je nu wel eens echt weten hoe de oude meesters werkten? Zoek je een schilderachtige benadering waarbij de hand van de maker en de penseelstreek zichtbaar blijven, of wil je alles leren over licht en kleur? Hoe meng je kleuren? Het komt allemaal aan bot in deze ambachtelijke en professionele schilderlessen. Je leert het vak eigen maken en werkt toe naar een eigen stijl.

Rubins schildert tijdens de lessen zelf ook mee en geeft continue demonstraties.

WAAR?
Je krijgt les in het atelier van de klassiek geschoolde kunstenaar Rubins J. Spaans. Een romantische tekenaar en kunstschilder met liefde voor de tradities van de figuratieve kunst.

MODELTEKENEN – ARTISTIEKE ANATOMIE
Donderdag van 10:00 tot 12:15 uur

Deze intensieve cursus komt grotendeels overeen met de cursus modeltekenen op maandag en zondag. Maar is vanaf les één meer gericht op het leren van de voor de tekenaar en schilder relevante anatomie van het menselijk lichaam.
De lessen gaan over de vorm en constructie van de menselijke figuur.
Elke les gaan we aan de hand van de pose (houding) van het aanwezige model op zoek naar de voor onze tekening relevante oriëntatiepunten van het skelet en het spierstelsel.
Zo krijgen we een dieper inzicht in hoe botten, spieren en vet de menselijke figuur vorm geven. En hoe we deze kennis kunnen toepassen in onze tekeningen en schilderijen,

Het is niet noodzakelijk om voorkennis te hebben van anatomie. Les één begint met de basis en is daardoor ook geschikt voor beginners. Gevorderden kunnen direct beginnen met het maken van écorchés.

Rubins tekent tijdens de lessen zelf ook mee en geeft continue demonstraties. Ook zal hij schetsen in olieverf maken.

Voor wie?
Wil je in korte tijd veel leren over de voor de tekenaar en schilder relevante anatomie, dan is deze cursus iets voor jou. Voor zowel beginners als gevorderden
Wanneer?
Je krijgt wekelijks les op donderdag van 10:00 tot 12:15 uur.
De cursus duurt van september 2020 t/m december 2020. Je kunt ook tussentijds instappen.
Waar?
Je krijgt les in het atelier van de klassiek geschoolde kunstenaar Rubins J. Spaans. Een romantische tekenaar en kunstschilder met liefde voor de tradities van de figuratieve kunst.

KLASSIEK SCHILDEREN NAAR OUDE MEESTERS
Vrijdag van 10:00 tot 12:15 uur

In deze boeiende cursus leer je klassieke olieverftechnieken te doorgronden en deze je eigen te maken. Je krijgt les in het atelier van de klassiek geschoolde kunstenaar Rubins J. Spaans. Lessen waarin je veel leert met continue demonstraties van de docent.
Voor wie?
Voor zowel beginners als gevorderden die tot in de kleinste details willen weten hoe de oude meesters werkten en dit graag willen leren.
Ligt jouw hart bij het klassiek realisme en wil je veel leren in een ambachtelijke en professionele omgeving, dan is deze cursus iets voor jou.

We werken uitsluitend naar levend model. Dus niet met foto’s.

PORTRETTEKENEN (beginners en gevorderden)
Zaterdag van 11:00 tot 13:30 uur

Tijdens deze cursus leer je hoe je snel en efficiënt toewerkt naar een goed gelijkend portret. Je leert de anatomie van het hoofd en de hals, je leert de verschillen in hoofden zien, je leert kijken, meten en corrigeren.
We werken met houtskool, maar als je wilt, kan je ook schetsen in olieverf maken.
Wil je in korte tijd grote stappen maken in het weergeven van goed gelijkende portretten, dan is deze cursus iets voor jou.

Rubins tekent en schildert tijdens de lessen zelf ook mee en geeft continue demonstraties.

Waar?
Je krijgt les in het atelier van de klassiek geschoolde kunstenaar Rubins J. Spaans. Een romantische tekenaar en kunstschilder met liefde voor de tradities van de figuratieve kunst.

Copyright 2016 Rubins J. Spaans All Rights Reserved
Studio at EAPLab Beatrijsstraat 10 2531XE Den Haag

www.eaplab.org www.seelab.nl

Copyright Rubins J. Spaans 2016. All Rights Reserved